Fatbike

Fatbike

Fatbike -pyörä

”Läskipyörä” eli Fatbike on polkupyörä, jossa on nimensä mukaisesti suuret ja paksut renkaat. Fatbike on tarkoitettu ajettavaksi haastavassa maastossa, muun muassa sammalmetsässä tai lumihangessa talvella. Sen ominaisuudet tulevat siis parhaiten esiin maastossa polulta metsään poiketessa. Läskipyörät ovat usein niin sanotusti jäykkärunkoisia eli niissä ei ole jousitusta, joitakin poikkeuksia kuitenkin on. Syy tähän on siinä, että Fatbiken renkaat ovat jo itsessään sen verran joustavat, ettei jousia tarvita. Paksut ja isot renkaat rullaavat kivien, juurien ja muiden esteiden yli kevyesti.

Sportsource.fi edustaa monia pyörä- ja pyöräilyvaruste merkkejä. Rocky Mountain merkiltä löytyy Fatbike-pyöriä joihin pääset tutustumaan Rocky Mountainin verkkosivuilta.

Fatbike talvella

Talvikäytössä nämä pyörät toimivat hyvin varsinkin silloin, jos täytyy mennä kohdista joissa on paljon lunta tai paksu lumihanki. Pyörän renkaat ovat sen verran laajat pinta-alaltaan, että ne kantavat pyörää eteenpäin hangessa hyvin. Jousitetun pyörän kanssa saattaisi myös olla hiemna ongelmaa kovilla pakkasilla, joten tähän käyttöön läskipyörä on hyvä ratkaisu.

Menet talvella sitten Lappiin, kansallispuistojen pyöräilyreiteille tai vaikkapa lähimetsään ulkoilemaan niin saatat törmätä johonkin, joka tällaisella pyörällä tulee vastaan.

Läskipyöräilyn suosio

Maastopyöräilyn varjosta syntynyt alalajina Fatbike otti suosiossa suuren nousun 2010-luvulla, jonka jälkeen sen suosio on vakiintunut nykyisille sijoilleen. Ennen suurta suosiotaan pyöriä oli vain muutamaa merkkiä ja mallia, mutta nykyään niitä saa vaikka mistä kaupasta ja minkä mallista tahansa. Alumiinisia, hiilikuituisia, isoja, pieniä ja erivärisiä, lista voisi jatkua ja jatkua.

Sportsource.fi – Kotimainen pyöräverkkokauppa

Sportsource.fi on kotimainen, laadukkaisiin pyörä-, pyöräilyvaruste- sekä pyöräilytarvikemerkkeihin keskittynyt verkkokauppa. Sport Source toimii merkkien maahantuojana. Verkkokauppa perustettiin ensisijaisesti tukemaan jälleenmyyjiämme. Tilatessaan pyörän, asiakas pystyy valitsemaan lähimmän jälleenmyyjänsä, jonne pyörä toimitetaan koottavaksi. Jälleenmyyjä luovuttaa pyörän koottuna asiakkaalle suoraan liikkeestään. Ensiluokkaisen ajokokemuksen kanssa meille on tärkeää myös turvallisuus, joten tämän takia liikkeessä ammattilaisen kokoama pyörä on paras mahdollinen verkkokaupamme toimitustapa.

Sport Source:n edustamia merkkejä ovat muun muassa Whyte, Rocky Mountain, Saracen, ION, SQlab, Panzer ja Blub. Tervetuloa tutustumaan tarjontaamme verkkokaupassamme!