Ergonomiset Gripit

Ergonomiset Gripit

Ergonomiset gripit parantavat ajomukavuutta merkittävästi. SQLab -tuotteiden valikoimasta löytyy ergonomisesti muotoillut polkupyörän gripit erilaisiin käyttötarkoituksiin ja ehkäisemään eri syistä johtuvia käsien epämukavuus- ja kiputiloja. SQlab-grippien muotoilun kantavana ajatuksena on kämmeneen kohdistuvan paineen jakaminen niin laajalle alueelle kuin se vain on mahdollista ja käyttötarkoitukseen sopivaa. Hyvin pitkillä lenkeillä tai erittäin teknisessä ja epätasaisessa maastossa ajaessa voi kämmen väsyä siihen pisteeseen, ettei ohjaustangosta kiinni pitäminen tunnu enää mahdolliselta ja matkaa olisi vielä jäljellä. Yleisimpiä syitä käden väsymiseen ja kipuun pyöräillessä ovat väärän kokoinen grippi, väärän muotoinen grippi tai liian suora ohjaustanko.

SQLab 711 2.0 grippit on muotoiltu ergonomisesti lievittämään käsien väsymistä ja kipeytymistä. Gripin halkaisija on paikoin ”kulmikas” mukaillen sormien nivelten kulmia käden otteen mukaisesti. Otteen pito paranee kun sormien tartuntapinta-ala on mahdollisimman suuri ja grippi sekä sormet ”istuvat toisiinsa” optimaalisella tavalla.

Gripin halkaisija suurenee ulkoreunaa kohden jolloin pienempien sormien ei tarvitse puristua gripin ympärille yhtä tiukalle kaarelle kuin pidempien sormien jolloin voimaa säästyy ja käden mukavuus lisääntyy. Ergonominen, käden ja sormien muodot huomioon ottava muotoilu sekä tarkoituksenmukainen materiaalivalinta vähentää tarvetta puristaa ohjaustankoa ja pyörän hallinnan tunne säilyy rennommalla ja väsymistä ehkäisevällä otteella. 711 2.0 grippi on erinomainen valinta hyvin pitkille matkoille ja tekniseen ajoon.

Sporttisille pyörälenkeille sekä työ- ja vapaa-ajan matkoille sopiva SQLab 710 grippi on muotoiltu lievittämään käden erilaisia kiputiloja, kuten esim. rannekanavaoireyhtymän oireita. Gripin aaltomainen muotoilu tasaa kämmeneen kohdistuvan paineen mahdollisimman laajalle alueelle. Paineen jakautuminen tasaisesti laajalle alueelle ehkäisee pistemäisten kuormituskohtien syntymistä ja kämmenen hermojen ärtymistä, kipua tai sormien tunnottomuutta. 710 gripin ulkoreuna kaartuu ylöspäin tukien kättä ja parantaen otteen pitoa.

Katso täältä pyörälenkeille, -kisoihin sekä -tapahtumiin sopiva grippi: https://sportsource.fi/tuote-osasto/tarvikkeet-osat/sqlab/gripit/

Polkupyörän kuljettajalla on kolme kontaktipistettä, jolla hän on yhteydessä kulkuneuvoonsa; kädet, lantio (peppu) ja jalat. SQLab on kehittänyt ergonomisia pyöräilyvarusteita jokaiselle kontaktipisteelle parantamaan ajomukavuutta ja ehkäisemään erilaisia epämiellyttäviä tuntemuksia ja vaivoja pyöräilyn aikana. Katso lisätietoa pyöräilyn ergonomiasta täältä: https://www.sq-lab.com/en/ergonomics/sqlab-contact-points/

Lue seuraavaksi

SQLab-satuloihin uudistuksia
Teknisen vaatteen huolto

Jätä kommentti

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.